Home  |  Katten  |  Het ras  |  In het hart  |  Foto's  |  Shows  |  Links  |  Gastenboek

Sienna Sievä van Bakeneko

You are my cat and I am your human

Naam: Sienna Sievä van Bakeneko
Herkomst naam: Sienna komt van AC Siena, een Italiaanse voetbalclub. Haar hele nest had een voetbalnaam. Haar tweede naam betekent 'mooi' in het Fins en heb ik uitgekozen omdat Lahja ook een Finse naam heeft
Bijnamen: Sientje, Dikkie, Dikzak, Mojo, Sienie Pinie, Pientje, Sneeuwbal, Dikke, Pinie
Ras: Bengaal (BEN)
Kleur: Seal Lynx spotted (n 24 33)
Geslacht: Poes (Kastraat)
Geboortedatum: 17 Februari 2009
Moeder: CH. Wild Claw Alessia
Vader: Eur. Ch. Boomkatz Mojo

Stamboom
Stamboom in pawpeds
Foto's

Wist je dat:
- Sientje uit een nest van 6 kittens komt;
- Sientje zelf kastjes open kan maken, en dit meestal midden in de nacht doet;
- Sien enorm veel energie heeft en zich altijd overal mee bemoeid;
- Ze toch niet veel conditie heeft;
- Ze een beetje te dik is;
- Ze enorm dikke scheten kan laten;
- Ze het ook leuk vindt om Lahja te pesten;
- Sientje enorm kan zeuren, en ook lang blijft zeuren;
- Ze soms nog wel eens wil ontsnappen en dan eventjes op de gang is;
- Ze gaat loensen als je te dichtbij komt;
- Ze enorm houdt van verstoppertje spelen;
- Ze het baasje is in huis en altijd als eerste mag eten.


Haar verhaal:
Via een forum kwam ik in aanraking met de fokster van Sienna. Ze had haar prachtige sneeuwbengaal laten dekken door een schitterende kater. Dus ik heb trouw elke dag (elke minuut) de zwangerschap gevolgd. Toen het bijna zover was, was ik al helemaal niet meer weg te slaan van de computer. En eindelijk werden ze geboren: 6 heerlijke witte sneeuwmonsters. En nog wel op dezelfde dag als mijn eigen verjaardag! Dit kon geen toeval meer zijn. Ik wilde heel graag een lynx meisje en alle kittens waren mannen, op één na. Je raadt het al, mijn Sientje. Ik ging elke dag kijken of er al nieuwe foto's waren. Natuurlijk was is stiekem al helemaal verliefd op dit lieve kleine meisje. Maar ja, we hadden al vier katten (Adjuh, Amina, Almudena, Lahja). Toen het leek alsof Amina uit huis moest worden geplaatst omdat ze verdacht werd van FIV heb ik mijn vriend weten over te halen om Sienna erbij te nemen. Wat was ik blij: mijn eigen sneeuwbengaal! We gingen vanzelfsprekend kijken bij de kittens en toen was ik al helemaal verkocht. Samen met een vriendin van mijn zus, die een broertje van Sienna heeft genomen en haar moeder, ben ik later nog een keer gaan kijken. Uiteindelijk bleek dat Amina gelukkig geen FIV had, en hadden we dus 5 katten. Helaas heeft het nest van Sientje last gehad van een entreactie en moest de verhuizing nog even wachten, maar 16 mei 2009 kwam ze dan toch echt naar ons toe.

Sientje werd persoonlijk thuis gebracht door haar fokster. Het was echt een soort sneeuwbal toen ik haar weer zag. Ze was meteen goed aanwezig en dit zal ook niet meer verdwijnen. Ze is meteen het baasje geworden van de groep. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze enorm hard groeide. Ze mocht namelijk altijd als eerste eten. Inmiddels is ze een dikke poes van zo'n 5 kilo. In juli 2009 werd ze tegelijk met Amina gecastreerd. Helaas is Amina toen overleden. Met Sientje ging gelukkig alles goed.

Met de maanden begon ze steeds mooier door te kleuren. Ze veranderde van een wit bolletje in een heuse sneeuwbengaal met stippen. Wat is het prachtig om dat te zien. Ze heeft soms nog last van een traanoogje, vanwege de entreactie, maar dat gaat steeds beter. Wat ik heel leuk vind, is dat ik weet waar 3 van haar broertjes en haar moeder naartoe zijn gegaan. Haar broertjes zijn allemaal mink, dus donkerder. Je kan het verschil dan heel goed zien.

Omdat ze toch last bleef houden van haar oogje, is ze geopereerd. Ze had entropion. Helaas is haar afvoer niet helemaal goed, dus ze blijft een traanoogje houden. Wel heeft ze er nou geen last meer van.

Op het moment dat ik dit schrijf, is mevrouw weer heerlijk aan het zeuren. Dit is echt typisch Sientje. Het lijkt wel alsof ze nooit genoeg heeft van alles onderzoeken. Je kan niks laten liggen, of Sientje zit eraan.

Lieve Sientje Pientje, ik hou van je en hoop dat je nog heerlijk lang bij me bent en zeurt!

Terug